Bağımlılık ile İlgili Seminer

Bağımlılık ile İlgili Seminer

  Bir Kere Bin Çok Kerenin İlkidir...

Seminer ile amacımız, alkol ve maddeler ile ilgili doğru bilinen yanlışlar, teknoloji bağımlılığı, bağımlı arkadaşlarla ilişki, sağlıklı sınır koyma ve hayır diyebilmek, bağımlılıkta risk faktörleri ve koruyucu faktörler konularında öğrencilerimizin farkındalığını artırmaktır..

 

29.12.2023 89

 

Okulumuz Rehber öğretmeni Seydi Battal Akçelik öğrencilerimize Çok Amaçlı Salonda Bağımlılık ile ilgili seminer vermiştir. 

Seminerde, Seydi Battal Akçelik sigara, alkol ve madde bağımlılığının daha çok küçük yaşlarda, en yakın arkadaş tarafından, bir kereden bir şey olmaz diyerek başlandığını söyledi.  Öğrencilere kullanım konusunda teklif eden arkadaşlarına hayır diyebilmesini ve bu tür ortamlardan uzak durulması gerektiğini anlattı. Bağımlı olan kişilerde maddi ve manevi kayıplarının yaşandığını, sosyal, ailesel ve sağlık problemlerinin ortaya çıktığını belirtti. Sigara, alkol ve uyuşturucunun vücutta ciğerlerde ve beyninde büyük hasarlara yol açtığı, insan ömrünün azalttığını söyledi. Seminerde öğrencilere, madde bağımlısı olan bir kişinin her yıl çekilmiş örnek resimleri gösterildi.

29-12-202329-12-2023