Okulumuz Tarihçesi

Okulumuz Tarihçesi

08.12.2017 2379

OKULUMUZUN TANITIM VİDEOSU

Konevi İşitme Engelliler Meslek Lisesi (okulumuzun eski adı) açılma çalışmasını, 2000 – 2001 Eğitim – Öğretim Yılı sonunda, Konevi İşitme Engelliler İlköğretim Okulundan mezun olan öğrenci velilerinin, Konya'da bir işitme engelliler için lise olmadığından dolayı öğrencileri çevre illerdeki okullara yatılı olarak göndermek zorunda kaldıklarını ve Konya'da İşitme Engelli öğrenciler için bir lise açılması gerektiğini belirten 12/09/2001 tarihli bir dilekçeyle İl Milli Eğitim Müdürlüğüne müracaat ederek başlatmışlardır.

 

Bakanlığımız Özel Eğitim Rehberlik ve Danışma Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 25/09/2001 tarih ve 420/3171 sayılı yazısıyla, Konya ili Selçuklu ilçesinde işitme engelli öğrencilere yönelik, eğitim – öğretim veren Konevi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu binasının, bu amaç için tahsis edilen bölümünde Konevi İşitme Engelliler Meslek Lisesi açılmasını bildirmiş, 2001 – 2002 Eğitim – Öğretim Yılında 28/01/2002 tarihinde kız öğrenciler için Giyim Bölümü, erkek öğrenciler için Metal İşleri Bölümü açılarak; Giyim Bölümünde 3 kız öğrenci, Metal İşleri Bölümünde 2 erkek öğrenci kayıt edilerek, Konevi İşitme Engelliler Meslek Lisesi toplam 5 öğrenciyle, Eğitim – Öğretim faaliyetine başlamıştır.

 

İl Meslek Eğitim Kurulunun 29/07/2002 tarihli toplantısında, Konevi İşitme Engelliler Okulu bünyesinde Metal İşleri ve Mobilya Dekorasyon bölümlerinin açılmasının uygun olacağına karar verildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğünün 20/09/2002 tarih ve 311/42029 sayılı yazısında Konevi İşitme Engelliler Meslek Lisesi kültür derslerine kendi okulunda, Atölye ve Meslek Derslerini de Konevi İşitme Engelliler İlköğretim Okulu bünyesindeki atölyelerde işlemeleri Valilikçe de uygun görülerek uygulanmaya başlamıştır.

 

2001 – 2002 Eğitim – Öğretim Yılından bu yana faaliyet gösteren okulumuz Bakanlığımızın 2008 – 2009 Eğitim – Öğretim Yılında almış olduğu Okul çeşitliliğinin azaltılması kararıyla birlikte okulumuzun adı Konevi İşitme Engelliler Meslek Lisesinden Konevi Özel Eğitim Meslek Lisesi olarak değiştirilmiştir.

 

2015/2016 eğitim öğretim yılının 2. Dönemi itibariyle okulumuz Selçuklu İlçesinin Buhara Mh. Ceylangözü Sk.'ta bulunan yeni binasına taşınarak Adnan Akgül Özel Eğitim Meslek Lisesi adını almıştır. Binamız iki katlı olup zemin ve 1. Katta idari odalar, derslikler ve atölyeler bulunmaktadır. 2. Katta okulumuzda yatılı olarak kalan erkek ve kız öğrencilerimizin ayrı ayrı pansiyon bölümleri bulunmaktadır. Okulumuzun bodrum katında çok amaçlı salonumuz ve yemekhanemiz bulunmaktadır. Okulumuz şu anda; 12 derslik, 2 metal atölyesi, 3 giyim atölyesi, 2 bilişim teknolojileri laboratuvarı, 1 yiyecek içecek atölyesi , rehberlik servisi, çok amaçlı salon, yemekhane, yatakhane ile hizmet vermektedir.

 

OKULUN TÜRÜ: Özel Eğitim Anadolu Meslek Lisesi (İşitme Engelliler)

OKULUN EĞİTİM SÜRESİ: Dört yıldır.

OKULUN GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ: Okulumuz sabah 09.30 -18.10 arasında tam gün eğitim vermektedir.


OKULA KAYIT: Okulumuz işitme engelli öğrencilere yönelik eğitim vermekte olduğundan dolayı sınav puanıyla öğrenci almamakta, okulumuza sadece orta okulu bitirmiş işitme engelli öğrenciler hastaneden alacakları işitme engeline dair heyet raporu ile başvuracakları Rehberlik Araştırma Merkezinin (RAM) kanalıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü yerleştirme komisyonu tarafından yerleştirilmektedir.

 

OKUL ADRESİ: Buhara Mh. Ceylangözü Sk NO:27 SELÇUKLU/KONYA

OKUL TELEFONU: 03322362600

ULAŞIM: Okulumuz öğrencileri ücretsiz olarak taşınmaktadır.

 

MEZUNLAR:Mezunlarımıza işyeri açma belgesi verilmektedir. İsteyen öğrencilerimiz mezun oldukları alanlarda işyeri açabildikleri gibi sektörde de iş bulabilmektedirler. Eskişehir'de bulunan Anadolu Üniversitesi İşitme Engelliler Entegre Yüksekokuluna YGS'de taban puan iki yıllık bölümler için 140 ve dört yıllık bölümler için 180 puan alan öğrencilerimizden isteyenler mülakatla Uygulamalı Güzel Sanatlar Bölümünde; Grafik Sanatları Lisans Programı, Seramik Sanatları Lisans Programı; Bilgisayar Kullanımı Bölümünde; Bilgisayar Operatörlüğü Önlisans Programı; Mimarlık ve Şehir Planlama Bölümünde; Yapı Ressamlığı Önlisans Programlarında ilgili bölümlere yerleşebilmektedirler.